Jdi na obsah Jdi na menu

Muži - utkání ze dne 14.8.2021

15. 8. 2021

EDIT pod obrázkem níže

1_4.jpg

Vrbno 2:1 Velká Štáhle 
Góly: Pavel Kopča, Michal Veninger

V sobotu 14.8.2021 odehráli muži TJ Sokol Vrbno pod Pradědem po dlouhé pauze první mistrovské utkání okresního přeboru. Na domácí půdě přivítali tým AK Velká Štáhle z.s. 

V úmorném horku oba týmy předvedli, že jim fotbal chyběl. Ale byli to domácí, kteří měli větší chuť a hned od začátku to bylo znát. Vytvořili jsme si mnoho gólových šancí. Ale ujala se až šance v 17. minutě kdy vstřelil první gól zápasu Pavel Kopča a to po vydařené akci. Hosté taky zahrozili a mohli dvakrát skórovat, ale první střela těsně minula bránu a u druhé jsme měli štěstí, když hráč Štáhle netrefil prázdnou bránu z pěti metrů. 
Zápas byl v převaze domácích, ale bohužel dost šancí neproměnili. Až v 35 minutě se prosadil "profesorsky" Michal Veninger při závaru v šestnáctce a svou "slabší" nohou nedal gólmanovi Štáhle šanci a poslal Vrbno do vedení 2:0. Tak i skončila první půle.

V druhé polovině zápasu šlo od začátku vidět, že velké vedro mělo vliv na hru. Velká Štáhle opět zlobila, ale díky obraně Vrbna a gólmana Galaře mohli být domácí takřka v klidu. Ale v čase 85. minuty přišel velmi sporný moment a hlavně zdraví nebezpečný .Vrbenský gólman Galař chytal střelu hostí,a v momentě kdy ležel gólman na zemi a v rukou držel míč, dojížděl skluz hostující hráč a trefil našeho gólmana do hlavy. Jelikož byl gólman otřesen, míč se ocitl volný a soupeř ho dal do prázdné branky, protože spoluhráči šli na pomoc gólmanovi. Rozhodčí gól uznal, kupodivu všech. Zápas musel dochytat Jan Štochl. Utkání tak skončilo 2:1 pro Vrbno pod Pradědem.


Autoři: Dušan Pechal, Tomáš Rybář ml.
Editor: Bc. Dušan Laštůvka ml.